Sernik z białą czekoladą i dżemem wiśniowym

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz.

Wspaniały sernik z białą czekoladą, delikatny, miękki o ciekawym smaku.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    (na blaszkę 24 cm)
    1 kg sera sernikowego w wiaderku
    240 g sera pełnotłustego Philadelfia
    400 ml śmietany kremówki
    200 g białej czekolady
    6 jaj
    1 szklanka cukru pudru
    łyżka cukru z prawdziwą wanilią
    szczypta soli
    słoiczek dżemu wiśniowego
    50 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Sernik z białą czekoladą i dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę podgrzewamy w rondelku (nie gotujemy), dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy aż czekolada rozpuści się. Ser mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach, dodajemy cukry i odrobinę soli. Wlewamy wystudzoną śmietankę z czekoladą, mieszamy.
    Sernik pieczemy w 160 stopniach przez 80 – 100 minut.
    Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Wkładamy do lodówki i schładzamy przez 2 godzimy.
    Dżem podgrzewamy, studzimy, smarujemy wierzch przestudzonego sernika, dekorujemy rozpuszczoną (w kąpieli wodnej) białą czekoladą.
    Sernik wkłdamy do lodówki na 2 godziny.
    SAMCZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować