Sernik ten jest delikatny i kremowy w smaku poprzez dodanie do masy sernikowej białej czekolady. Trzeba go upiec, żeby przekonać się, że brakuje mu bardzo niewiele do miana sernika idealnego.
0 (0 ocen)
Porady
1.Sernik nie pęknie, jeśli piecze się go dłużej, ale w niższej temperaturze. Składniki na masę sernikową powinny być miksowane tylko do czasu ich połączenia, ponieważ zbyt długie miksowanie może spowodować napowietrzenie masy, co może być przyczyną pęknięcia sernika po upieczeniu. Dodatkowo wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2. Jeśli w jakiś sposób dojdzie do zważenie się roztopionej czekolady przed ubiciem jej ze śmietaną kremówką, nie powinno spowodować tego, iż krem do dekoracji nie będzie gładki. 3. Sernik można również oprószyć cukrem pudrem lub udekorować w dowolny sposób.
Komentarze