Sernik z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem, wylepić spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia
2.Białka oddzielić od żółtek i ubić.
3.3 tabliczki białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić.
4.Ser wymieszać z żółtkami i roztopioną wcześniej czekoladą. Następnie wsypać cukier waniliowy i budyń w proszku. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód z pokruszonych ciastek.
5.Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy ok. 60 minut z brytfanką wody wstawioną osobno (sernik będzie wilgotny)
6.Przestudzony, ale nie zimny sernik, oblewamy polewą mleczną
Komentarze