sernik z agrestem na herbatnikach

0 (0 ocen)

sernik jest smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • herbatniki 4 opakowania, twaróg 80 dag, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki,masło 10 dag, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, agrest 30 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z agrestem na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. twaróg półtłusy bez mielenia włożyć do misy robota razem z cukrem, cukrem wanilinowym i mieszać z 5 minut - my lubimy taki sernik z wyczuwalnymi grudkami twarogu, ale można użyć zmielonego.
  • etap 2. następnie dodawać po całym jajku "XL" cały czas mieszając
  • etap 3. następnie wsypać tartą bułkę, proszek do pieczenia w trakcie mieszania i z 2 minuty mieszać
  • etap 4. wlać wystudzone roztopione masło i mieszać z 1 minutę
  • etap 5. tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki
  • etap 6. połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto
  • 7. piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie
  • etap 8. piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować