Sernik wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W małej misce z mąki, cukru, rozstopionego masła, żółtek zagnieć kruche ciasto, odstaw do lodówki
na godzinę. Po czym wyłóż foremkę i ponownie wstaw do lodówki do momentu przygotowania masy.
W misce z twarogiem dodaj żółtka utarte z cukrem i masłem, ucieraj do powstania jednolitej masy, wsyp budyń, mąke
ziemniaczaną, proszek do pieczenia, wymieszaj kilka razy.
Dodaj pianę z ubitych białek, delikatnie wymieszaj.
2.Masę przełóż do foremki wylepionej ciastem i wstaw do gorącego piekarnika na około 75 minut w temperaturze 180 C.
w małym garnuszku rozpuść czekolade z nadzieniem truskawkowym i wysmaruj cały, ostudzony sernik. Posyp wokół ciasto wiórkami kokosowymi, a środek kolorową posypką.
Komentarze