Sernik wielkanocny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto, którego nie może zabraknąć w czasie Wielkanocy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - margaryna: 12.5 dekagrama
    - mąka: 1.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka

    - twaróg mielony: 1 kilogram
    - masło śmietankowe: 15 dekagramów
    - cukier: 0.6 szklanki
    - śmietana 36 %: 100 mililitrów
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżeczki
    - rodzynki: 2 łyżki
    - brzoskwinie z puszki: 25 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z margaryny, mąki, cukru i jajka zagniatamy ciasto. Wykładamy je na spodzie blaszki i zapiekamy przez około 15 minut.
    Masło śmietankowe ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku, następnie dodajemy ser biały mielony, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Masę serową dokładnie mieszamy.
    Na podpieczonym spodzie układamy cząstki brzoskwiń, wylewamy na nie masę serową.
    Ciasto pieczemy przez około 50- 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Rodzynki Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować