Sernik wiejski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść. .Oddzielić niewielką kulkę ciasta i włożyć do zamrażalki na 25minut. Pozostałe ciasto wyłożyć na dno wysmarowanej blachy.Ciasto zapiec w piekarniku przez 25 minut w temp. 180stopni.
Twaróg zemleć 2-3 razy.Dodać do niego kolejno żółtka, białka, cukier, cukier waniliowy, budynie i margarynę.Całość wymieszać mikserem na małych obrotach.Gdy otrzymamy jednolitą masę możemy ją już wyłożyć na podpieczone ciasto.Na koniec zamrożoną kulkę ciasta ścieramy na wierzch masy serowej.Sernik pieczemy przez 30 minut w temp 180 stopni, zaś kolejne 30 minut w 150 stopniach.
SMACZNEGO
Porady
Jeśli ktoś lubi bardzo słodki sernik można między ciastem a serem wyłożyć konfitury( dżem z wiśni)..
Komentarze