Sernik Wiejski

4.46 (154 ocen)

  • 2 godz.

Sernik jest najsmaczniejszym i najlepszym deserem na niedzielne popołudnia...

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    2 żółtka
    0,5 szklanki cukru
    125 g margaryny
    3 szklanki mąki
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA SEROWA:
    1 kg twarogu 2-3 krotnie zmielonego
    około 1 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 budynie waniliowe
    2 żółtka + 2 pozostałe białka z ciasta
    0,25 kostki miękkiej margaryny
Wystaw ocenę:

4.46 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik wiejski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik wiejski 1. Składniki na ciasto zagnieść. .Oddzielić niewielką kulkę ciasta i włożyć do zamrażalki na 25minut. Pozostałe ciasto wyłożyć na dno wysmarowanej blachy.Ciasto zapiec w piekarniku przez 25 minut w temp. 180stopni.

    Twaróg zemleć 2-3 razy.Dodać do niego kolejno żółtka, białka, cukier, cukier waniliowy, budynie i margarynę.Całość wymieszać mikserem na małych obrotach.Gdy otrzymamy jednolitą masę możemy ją już wyłożyć na podpieczone ciasto.Na koniec zamrożoną kulkę ciasta ścieramy na wierzch masy serowej.Sernik pieczemy przez 30 minut w temp 180 stopni, zaś kolejne 30 minut w 150 stopniach.

    SMACZNEGO

Porady

Jeśli ktoś lubi bardzo słodki sernik można między ciastem a serem wyłożyć konfitury( dżem z wiśni)..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować