Sernik wiedeński z brzoskwiniami

4.5 (156 ocen)

Ten sernik wiedeński z brzoskwiniami jest po prostu rewelacyjny - prosty w przygotowaniu, ale bajecznie smaczny.

Składniki:


  • 1 kg twaróg półtłusty
    7 szt jajka
    80 g masło
    1,5 szk cukier
    2 łyżeczki esencja waniliowa
    1 szt budyń waniliowy
    1 szt brzoskwinie w puszce
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik wiedeński z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Masło rozpuścić.Brzoskwinie wyłożyć na sitko do odsączenia z nadmiaru płynu. Żółtka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę dodać esencję waniliową wymieszać dodać proszek budyniowy i wymieszać. Następnie dodawać porcjami zmielony twaróg i mieszać połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy.Dodać zimne rozpuszczone masło i ponownie wymieszać.

    Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodawać porcjami do masy serowej i delikatnie mieszać do połączenia się i uzyskania jednolitej masy.Spód tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać część masy posypać połową pokrojonych brzoskwiń znowu masę ,posypać resztę brzoskwiń i wylać resztę masy serowej.

    Wyrównać masę na górze i włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 st z termoobiegiem na 1 godzinę.Wyłączyć piekarnik a sernik pozostawić jeszcze na 15 min.Wyjąć sernik i pozostawić do wystudzenia.Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować