1.1.biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Mieszamy z żółtkami. Maki mieszamy z proszkiem do pieczenia . Delikatnie dodajemy do masy i mieszamy. Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy (25x40) Pieczemy ok. 30-40min 180st.
2.Masa serowa: Galaretki rozpuszczamy w 1/2litra wody, odstawiamy do czasu gdy zaczną gęstnieć. Ser mielimy co najmniej dwa razy. Śmietankę 30% ubijamy z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy ser. Ciągle miksując wsypujemy Śnieżkę. Na koniec dodajemy gęstniejące galaretki i mieszamy.
3.kokos: Rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i wiórki kokosowe i smażymy na złoty kolor.
4.Biszkopt przekrawamy na pół. Na jedną połówkę wykładamy masę serową, przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy dżemem morelowym, dżem posypujemy usmażonym kokosem. Wstawiamy na 2-3godz do lodówki.
Komentarze