Sernik waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto kruche zagnieść i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować margaryną. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem. Piec 20 minut w temp. 180s C. Wystudzić. Masa serowa: Żółtka ucierać z cukrem, cukrem wanilinowym i margaryną do momentu aż cukier się rozpuści. Dodać zmielony ser i budynie, wszystko krótko wymieszać na małych obrotach miksera. Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Masę wylać na kruchy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180s C i piec 1 godzinę i 30 minut. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dowolnie udekorować wystudzony sernik. Smacznego:)
Komentarze