Sernik w paski z żurawiną na specjalne okazje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie produkty na masę serową miksujemy blenderem. Ciasto na spód zagniatamy do momentu jednolitego ciasta. Tortownicę o średnicy 20 cm smarujemy margaryna i obsypujemy kaszką manną. Wylepiamy spód i brzegi ciastem. Masę serową dzielimy na \dwie części i do jednej dodajemy kakao. Miksujemy blenderem. Na środek ciasta wylewamy na przemian nieduże porcje ciasta. Na wierzch wysypujemy obsypaną mąką żurawinę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około godzinę. Pieczemy z termoobiegiem w 160 stopniach.
2.Wyciągamy ciasto z piekarnika i studzimy.
3.Kroimy w trójkąty i delektujemy się smakiem.
Porady
Spód można również zrobić kakaowy- wystarczy dodać odrobinę kakao
Komentarze