Sernik w paski

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje siostrzenice, bratanica i córeczka wprost przepadają za słodkościami.

Składniki:

  • ● 4 serki homogenizowane
    ● kostka margaryny
    ● 6 jajek
    ● 5 różnokolorowych galaretek
    ● duże op. żelatyny
    ● 1/2 szkl. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w paski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy
    w szklance wrzącej wody, studzimy.
    Margarynę ucieramy
    z cukrem. Stopniowo wbijamy
    po jednym jajku, uważając,
    aby się nie zważyło. Dodajemy
    serki i wlewamy żelatynę. Mieszając,
    lekko podgrzewamy,
    aż masa będzie rzadka. Galaretki
    osobno rozpuszczamy
    w szklance wrzącej wody.
  • 2. Na blaszkę wlewamy 1/5
    masy serowej. Odstawiamy
    do stężenia. Wlewamy tężejącą
    galaretkę i wstawiamy do
    lodówki. Wlewamy kolejną
    warstwę serową. Czynności
    powtarzamy, aż uzyskamy 10
    warstw. Ostatnią warstwą powinna
    być galaretka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować