Sernik w paski

4.5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik bardzo fajnie wygląda, tylko polewa bardzo szybko zastyga!!

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka,
    3/4 szkl. cukru,
    1 i 1/3 szkl mąki,
    łyżeczka proszku do pieczenia.

    Masa serowa:
    1kg półtłustego twarogu,
    5 jajek,
    szkl. cukru,
    kost. margaryny,
    budyń waniliowy.

    Polewa:
    kost. margaryny,
    12 łyżek wody,
    szkl. cukru,
    6 łyżek kakao.



Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w paski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodawać po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem. Wylać na blachę o wym. 25x36cm. Piec ok. 25 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na pół.
  • 2. Ser zemleć. Jajka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć, i ucierając połączyć z jajkami. Dodać sproszkowany budyń. Partiami dodawać ser.
  • 3. Wszystko razem gotować ok. 15 min. Jeden blat ciasta ułożyć na blasze, posmarować cienko polewą. Wyłożyć połową masy serowej, ponownie posmarować polewą. Położyć 2 blat ciasta, polać polewą. Rozsmarować resztę masy serowej, polać resztą polewy. Piec ok. 50 min w 160-180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować