Sernik w cieście orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser mielimy żółtka ucieramy z cukrem i masłem dodajemy budyń proszek ser i ubitą pianę. Pieczemy na złoty kolor w 170 stopni.
Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu przekrawamy na pół.
Masa:Zmielone orzechy zalewamy wrzącym mlekiem, mieszamy. Gdy wystygną dodajemy do utartego masła z cukrem. Na końcu dodajemy spirytus.
Przełożenie:
biszkopt orzechowy
masa
ser
masa
biszkopt orzechowy
wierzch posmarować masą i obsypać startymi orzechami
Komentarze