Sernik w cieście biszkoptowym

4.49 (166 ocen)

  • 40 min

Lubię gotować, a moją największą pasją są słodkości - desery oraz ciasta.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto biszkoptowe
    6 jajek
    2,5 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki oleju
    1,5 łyżeczki kakao

    Masa serowa
    1 kg sera białego
    2 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru
    2 budynie śmietankowe
    1/2 szklanki oleju
    4 żółtka
    2 całe jajka
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 puszka brzoskwiń




Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w cieście biszkoptowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto biszkoptowe

    Całe jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, ubijamy, dodajemy olej, a na końcu kakao i wyrabiamy mikserem.
  • 2. Masa serowa

    Ubijamy jajka żółtka i cukier na pulchną masę, potem dodajemy zmielony ser, mleko, budyń, olej. Całość dobrze wyrabiamy (można użyć miksera).
  • 3. Pieczenie ciasta

    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy połowę ciasta biszkoptowego, na to wykładamy masę serową, układamy brzoskwinie pokrojone w plasterki i na koniec wylewamy drugą część ciasta. Sernik pieczemy w temperaturze 160-170 stopni C przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować