Sernik truflowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.P Ciastka mielimy i mieszamy z kakao oraz cukrami. Zagniatamy z masłem. Wkładamy do tortownicy (śr. 22 cm) wyłożonej pergaminem. Dociskamy.
2.Masa: trufle roztapiamy w kąpieli wodnej na gęstą masę. Studzimy. Miksujemy z 3 łyżkami twarogu, aż składniki się połączą. Stopniowo dodajemy resztę twarogu, cukier i jajka.
3.Masę wylewamy na spód. Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 °C. Temperaturę zmniejszamy do 150 °C i pieczemy jeszcze godzinę. Studzimy. Wkładamy do lodówki na 12 godzin
4.Czekoladę roztapiamy z cukrem w kąpieli wodnej. Miesza-my z żelatyną rozpuszczoną w gorącym mleku. Polewamy sernik. Dekorujemy skórką i startą białą czekoladą. Schładzamy do zastygnięcia.
Komentarze