Sernik truflowy

4.51 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jego wyrafinowany smak i lekko korzenny zapach są zniewalające

Składniki:

  • Spód:
    ● 8 dag masła
    ● 17 dag ciastek digestive
    ● po 2 łyżki kakao i cukru
    ● czubata łyżeczka cukru waniliowego
    Masa:
    ● 70 dag mielonego twarogu
    ● 7 dag cukru
    ● 30 dag trufli w czekoladzie
    ● 5 małych jajek
    Oraz:
    ● 3 łyżki mleka
    ● 7 dag gorzkiej czekolady
    ● kandyzowana skórka pomarańczowa
    ● łyżeczka cukru
    ● 1/4 łyżeczki żelatyny
    ● biała czekolada
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Sernik truflowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. P Ciastka mielimy i mieszamy z kakao oraz cukrami. Zagniatamy z masłem. Wkładamy do tortownicy (śr. 22 cm) wyłożonej pergaminem. Dociskamy.
  • 2. Masa: trufle roztapiamy w kąpieli wodnej na gęstą masę. Studzimy. Miksujemy z 3 łyżkami twarogu, aż składniki się połączą. Stopniowo dodajemy resztę twarogu, cukier i jajka.
  • 3. Masę wylewamy na spód. Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 °C. Temperaturę zmniejszamy do 150 °C i pieczemy jeszcze godzinę. Studzimy. Wkładamy do lodówki na 12 godzin
  • 4. Czekoladę roztapiamy z cukrem w kąpieli wodnej. Miesza-my z żelatyną rozpuszczoną w gorącym mleku. Polewamy sernik. Dekorujemy skórką i startą białą czekoladą. Schładzamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować