Sernik tradycyjny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto wstawić na 30 min do lodówki. Po tym czasie ułożyć do natłuszczonej formy i piec 20 min w temp. 190 stopni.
2.2. Margarynę utrzeć. Dodać do niej twaróg i wymieszać. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru pudru oraz cukrem waniliowym. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka , sok z cytryny, budynie i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
3.3. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania szklankę cukru pudru. Dodać do masy twarogowej i delikatnie wymieszać.Masę sernikową wyłożyć na podpieczone ciasto.
4.4. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Sernik piec ok. 60 min w 180 stopniach
Komentarze