sernik toffi z orzechami

4.5 (168 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Jeden z najlepszych serników jakie jadłam. Dosłownie rozpływa się w ustach a jego delikatność w połączeniu z chrupiącymi orzechami smakuje nieziemsko. Kawałek tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • *foremka 25*34 cm
    Składniki:
    1 kg sera białego w kostce
    8 jajek
    500 ml śmietanki kremówki
    1 szklanka oleju
    1 szklanka mleka
    2 opakowania budyniu toffi
    1,5 szklanki cukru
    szczypta soli
    paczka okrągłych biszkoptów
    puszka kajmaku
    200 g orzechów włoskich
    łyżka masła
    50 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Desery

Sernik toffi z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik toffi 1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozłożyć herbatniki.
  • sernik toffi 2. Ser zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę i olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić.
  • sernik toffi 3. Kajmak podgrzać i rozsmarować na serniku. Orzechy posiekać i usmażyć na maśle. Wystudzić i rozłożyć na masie kajmakowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować