Sernik stracciatella z galaretką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zaskakujące połączenie sernika z kawą.

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
    ● 12 dag cukru
    ● 12 dag mąki
    ● 2 łyżki kakao
    ● 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa:
    ● 1 kg waniliow. serka homogenizowanego
    ● 200 ml kremówki
    ● 7 łyżek cukru pudru
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● 2 rzędy z tabliczki czekolady deserowej
    Galaretka: 2 łyżki cukru
    ● 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
    ● 2,5 dag żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty Galaretki

Sernik stracciatella z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką. Wlewamy do formy (30x25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 180 °C. Studzimy.
  • 2. Masa: żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku i studzimy. Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Kremówkę ubijamy na sztywno. Serek waniliowy miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy ubitą śmietanę i dalej miksujemy. Następnie cienkim strumieniem wlewamy żelatynę i miksujemy jeszcze chwilę. Na koniec wsypujemy startą czekoladę i mieszamy. Wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki, do stężenia masy.
  • 3. Galaretka: kawę zmieszaną z żelatyną i cukrem zalewamy 700 ml wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia się żelatyny. Studzimy. Wylewamy na stężały sernik i odstawiamy do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować