Sernik rosyjski

4.49 (141 ocen)

To stary przepis mojej babci, zawsze się udaje i jest moim faworytem wśród serników.

Składniki:

  • Na ciasto;
    1 jajko
    200 g cukru
    200 g masła lub margaryny
    200 g mąki
    40 g kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Nadzienie;
    4 jajka
    250 g cukru
    250 g masła
    1 p .cukru waniliowego
    2 budynie waniliowe
    1 kg mielonego twarogu
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik rosyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto; jajka ucieramy z cukrem i miękkim masłem. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Zagniatamy ciasto i odkładamy na chwilę do lodówki.
  • 2. Masa serowa; masło ucieramy z cukrem, jajkami i cukrem waniliowym, dodajemy twaróg, jajka i na koniec proszek budyniowy.
  • 3. Tortownicę o średn. 26 cm wylepiamy ciastem (dno i boki), 1/3 ciasta pozostawiamy na górę. Całość nakłuwamy widelcem, po czym wykładamy masę serową. Na wierzchu masy serowej wykładamy resztę ciasta w formie kruszonki. Pieczemy ok 1 godziny w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować