Sernik Rosa

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Delikatny,rozpływający sie w ustach sernik z delikatna pianą dla smakoszy ciast.

  • 30 min

Składniki:

  • Przepis na blaszkę 23/37.

    Ciasto:
    -3szkl mąki
    -250g margaryny
    -3 żółtka
    -pól szklanki cukru
    -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

    Masa serowa:
    -1 kg sera
    -2szklanki mleka
    -pół szklanki oleju
    -1 szkl cukru
    -cukier waniliowy
    -2budynie śmietankowe
    -4 żółtka

    Piana:
    -7 białek
    -trzy czwarte szklanki cukru
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik rosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    Ze składników zagnieść ciasto ,zawinąć w folie i wsadzić do lodówki na dwie godziny.

    Masa serowa:
    Jajka ubić z cukrem.Potem stopniowo dodac ser,budynie,cukier waniliowy.Na koniec wlać olej i stopniowi mleko.Gotowa masę serowa wyłożyć na blaszkę,ktora wczesniej trzeba wyłożyć schłodzonym ciastem.Piec w 175 stopniach godzinę czasu.

    Piana:
    Ubić piane na sztywno dodając na końcu cukier.

    Na upieczony sernik wyłożyć pianę.Włożyć delikatnie do pieca i piec jeszcze ok 15-20min.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić sernik w nim ok 15 min.Po upływie 15 min uchylić delikatnie drzwiczki piecyka i zostawić w nim sernik ok 20 min.Potem ciasto włożyć do zimnego miejsca.Wówczas na serniku utworzą sie kropelki tzn rosa...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować