Sernik rabarbarowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Uwielbiam rabarbar, a ten sernik jest pyszny, połączenie słodkiego sera z kwaskowatym rabarbarem daje rewelacyjne połączenie smakowe.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ser:
    1 kostka margaryny
    1 kg zmielonego białego sera
    6 jajek
    1 szkl. cukru
    1 budyń waniliowy
    30 dag pokrojonego rabarbaru

    Ciasto:
    -20 dag mąki
    -10 dag cukru
    -15 dag margaryny
    -2 jajka
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sernik rabarbarowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ucieramy margarynę z cukrem na puch , cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku oraz mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę,delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę (32*25cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 2. 2.Ser: margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę,dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując, na końcu ser oraz budyń. Na końcu dodać rabarbar. Białka ubić na sztywna piane i delikatnie połączyć z masą serową.
    Ser wylewamy na ciasto, pieczemy ok.60 min w temp.170 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy