Sernik przepyszny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.25 dag margaryny „Kasia”
2 szklanki cukru pudru
8 żółtek
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać kolejno po 1 żółtku.
2.1 kg twarogu z wiaderka (potrójnie mielony)
2 łyżeczki kaszy manny
1 budyń śmietankowy
Wmieszać te składniki we wcześniej utartą masę.
3.1 puszka brzoskwiń (lub sparzonych rodzynek)
piana z 8 białek
Do masy delikatnie wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie, a następnie pianę.
4.Wlać na formę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą (lub wyłożyć papierem do pieczenia).
Spodu może nie być, ale można też wyłożyć spód blachy herbatnikami lub odpowiednim kruchym ciastem. Piec w temp. 160 – 170 stopni około 1 godziny.
Komentarze