Sernik przepyszny

4.98 (196 ocen)

  • 30 min

Mój mąż uwielbia serniki. Ten przepis przebija wszystkie. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag margaryny „Kasia”
    2 szklanki cukru pudru
    8 żółtek
    1 kg twarogu z wiaderka (potrójnie mielony)
    2 łyżeczki kaszy manny
    1 budyń śmietankowy
    1 puszka brzoskwiń (lub sparzonych rodzynek)
    piana z 8 białek
Wystaw ocenę:

4.98 (196 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik przepyszny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 25 dag margaryny „Kasia”
    2 szklanki cukru pudru
    8 żółtek
    Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać kolejno po 1 żółtku.
  • 2. 1 kg twarogu z wiaderka (potrójnie mielony)
    2 łyżeczki kaszy manny
    1 budyń śmietankowy
    Wmieszać te składniki we wcześniej utartą masę.
  • 3. 1 puszka brzoskwiń (lub sparzonych rodzynek)
    piana z 8 białek
    Do masy delikatnie wmieszać pokrojone w kostkę brzoskwinie, a następnie pianę.
  • 4. Wlać na formę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą (lub wyłożyć papierem do pieczenia).
    Spodu może nie być, ale można też wyłożyć spód blachy herbatnikami lub odpowiednim kruchym ciastem. Piec w temp. 160 – 170 stopni około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować