ok.400 g. pierniczków z nadzieniem owocowym w polewie czekoladowej
masa serowa
-5 jajek
-1 szklanka cukru
-1 kg. sera twarogowego tu-półtłustego
-1 jogurt grecki-400 g.
-2 budynie śmietankowe
-1 łyżeczka przypraw do pierników
Sernik potrójnie piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować jajka z cukrem, potem masłem. Dodać miód, śmietanę i też zmiksować. Przesiać do tego mąkę z kakao, przyprawą i sodą. Wymieszać krótko łyżką, potem można mikserem. Rozsmarować na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.
2.pierniczki- Na cieście poukładać pierniczki.
3.masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i jogurtem.Przesiewać budynie z przyprawami i zmiksować. Wylać na pierniczki.
4.Piec ok. 1 godz. w 175 *.
5.polewa czekoladowa-Czekoladę wraz z mlekiem i masłem, roztopić nad parą. Rozsmarować na zimnym serniku. Można dodatkowo ozdobić w/g własnego gustu. Ja posypałam tartymi migdałami.
Komentarze