Sernik podwójnie czekoladowy z piankami ptasie mleczko® - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztopić w rondelku. Dodać pokruszone ciastka Amerykanki E.Wedel. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować cienko masłem, a na spodzie wyłożyć masę z ciastek.
2.Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta jasną masę. Dodać twaróg i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać skórkę i sok z cytryny. W osobnej misce ubić białka. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną i zetrzeć białą czekoladę E.Wedel. Ubite białka dodać do masy i wymieszać.
3.Gotową masę przelać do tortownicy. Piec w temperaturze 190°C przez 10 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 170°C i piec przez kolejne 40 minut (lub aż patyczek wkładany w ciasto będzie suchy).
Zobacz więcej czekoladowych słodkosci na: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl
Komentarze