SERNIK POD PIERZYNKĄ

4.45 (157 ocen)

  • 60 min

rozpływający się w ustach, szybki i łatwy w przygotowaniu sernik, który posmakuje każdemu

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO :
    1 margaryna
    3 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka śmietany
    4 żółtka

    MASA SEROWA:
    1 kg sera z wiaderka
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki oleju
    1 jajko
    2 żółtka
    2 budynie
    1 szklanka mleka
    2 cukry waniliowe

    PIANA:
    4 białka
    3/4 szklanki cukru
    wiorki kokosowe do posypania
Wystaw ocenę:

4.45 (157 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ze składników na ciasto wyrobić kruche. Gotowym ciastem wyłożyc spód blaszki oraz boki. Podpiec ok. 10 - 15 minut.
    2. Składniki na masę serową przełożyć do miski i wyrabiać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę wylać na podpieczone ciasto i piec razem 35 minut.
    3. Następnie ubić pianę z 4 białek i 3/4 szklanki cukru. Pianę rozprowadzić na gorące ciasto, posypać wiórkami i piec przez 10 min. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować