Sernik pod białą pierzyną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Sernik z bitą śmietaną na spodzie z kruchych herbatników.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 20 dkg herbatników , 2 łyżki bułki tartej 25 dkg roztopionego masła, 4 łyżki cukru, MASA - 1 kg twarogu półtłusty 8 jajek, 1szkl i 1/3 szkl cukru, 2 łyżki mąki przennej, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej.800 ml kremówki 4 śmietan fixy, 2 łyżki cukru pudru. polewa czekoladowa. Tortownica 25/36

Sernik pod białą pierzyną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki pokruszyć, i wymieszać z masłem i bułką tartą.Tortownicę wyłożyć pergaminem włożyć masę .Kawę rozpuścić w 2 łyżeczkach wrzątku , jajka ubić z cukrem i partiami dodawać zmielony ser. Wsypać mąkę i kawę dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy i piec 50 min w temperaturze 180 stopni. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i pod koniec dodawac śmietan fixy. Smietanę rozłożyć na wystudzonym cieście i polać polewą czekoladową.

Porady

Zamiast polewy może być starta gorzka lub mleczna czekolada jak kto woli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy