Ciasto jest wspaniałym połączeniem dwóch rzeczy, które lubi każdy łakomczuch- sernika i pierników.
30 min
Składniki:
Spód:
300-400 g kruchych ciastek
150 g margaryny
3 łyżki przypraw do pierników
Masa serowa:
1 kg sera do serników
5 jajek
1,5 opakowania budyniu waniliowego w proszku
1,5 szklanki cukru pudru
1 łyżka przypraw do pierników
1 cukier wanilinowy
bakalie (opcjonalnie)
Sernik piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka kruszę lub rozdrabniam w blenderze. Dodaję do nich margaryny i przyprawy, zagniatam. Wykładam tortownicę i chowam do lodówki na czas robienia masy serowej.
2.Ser miksuję z cukrem na gładką masę. Przez cały czas miksując, dodaję po 1 jajku. Następnie dodaję cukier wanilinowy, proszek budyniowy i przyprawy piernikowe.
3.Tortownicę wyjmuję z lodówki, wylewam masę. Ciasto piekę w 180 st.C przez około 50 minut.
Komentarze