Sernik pieczony z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.forma 30x25, wyłożona papierem do pieczenia - w naczyniu herbatniki pokruszyć drobno, dodać pozostałe składniki na ciasto i mikserem utrzeć, ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać i schować do lodówki
2.w robocie ubić jajka, cukier do białości na dużych obrotach z 5 minut
3.dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone w kostkę gruszki i łyżką wymieszać
4.
sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce
5.tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody (w tym 150 ml soku wiśniowego i 250 wody), zagotować do zagęszczenia mieszając, wystudzić trochę
6.gruszki pokrojone na plasty poukładać na serniku i polać tortengussem, schować do lodówki na 2 godziny
Komentarze