sernik pieczony z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

sernik jest delikatny, rozpływa się w ustach, jest słodko-kwaskowaty..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • herbatniki 30 dag, masło lub margaryna 15 dag, jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, czarna porzeczka 3 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik pieczony z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ciastka kruche kupione na wagę w rozdrabniaczu zmiksować na drobno, wymieszać ze stopionym masłem i dać na dno blaszki 24x29 cm przyklepując po wierzchu
  • etap 2. żółtka, cukier w robocie utrzeć z 5 minut na dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania
  • etap 3. misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać
  • etap 4. ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik
  • etap 5. sernik wyłożyć na ciastka w blaszce
  • etap 6. piec w 180 C około 60 minut, sernik zostawić do wystudzenia i schować do lodówki na kilka godzin przed krojeniem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować