Sernik pełen uczucia na każdą okazję.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sernik wymyśliłam wspólnie z córkami na Dzień Babci i Dziadka

  • 60 min

Składniki:

  • 3 galaretki-truskawkowa,agrestowa,cytrynowa
    opakowanie bitej śmietany,, Śnieżki"
    3 serki homogenizowane o smaku waniliowym
    2 łyżeczki żelatyny
    półtora kubka mleka
    2 opakowania biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik pełen uczucia na każdą okazję. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy,gdy ostygnie odlewamy cały kubek i rozpuszczamy w nim żelatynę,w pozostałej części mleka namaczamy biszkopty i układamy na dno tortownicy.Serki przekładamy do naczynia i mieszamy z mlekiem z żelatyną-masę wlewamy na biszkopty.Czekamy aż masa zastygnie.2.Przygotowujemy bitą śmietanę i rozpuszczamy agrestową galaretkę-gdy ostygnie łączymy ją ze śmietaną-wlewamy na masę serkową -czekamy aż zastygnie.3.Następnie przygotowujemy czerwoną galaretkę i przelewamy do niskiego i szerokiego naczynia,by móc potem wycinać łatwo serduszka(ja używam przykrywki od pojemnika na żywność).Gdy galaretka zastygnie wycinam serduszka za pomocą foremki do ciastek,następnie delikatnie podważając nożem wyciągam i układam na zastygniętą kolejną masę.Na koniec całość zalewam żółtą galaretką.Gdy sernik jest już gotowy,wyciągam go z obręczy tortownicy i przystrajam boki biszkoptami i kokardką.

Porady

Tortownicę zawsze wyściełam folią spożywczą,aby sernik nie miał metalicznego smaku od blachy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować