Sernik orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa: margarynę ucieramy
z cukrem. Ucierając, dodajemy
żółtka, twaróg, mąkę, proszek
i bakalie. Białka ubijamy i mieszamy
z masą. Wykładamy na
wyłożoną papierem do pieczenia
blachę (33x26 cm). Pieczemy
30 minut w 180 °C.
2.Ciasto: margarynę roztapiamy
i studzimy. Białka ubijamy,
wsypujemy cukier. Ubijając,
dodajemy żółtka i mąki z proszkiem.
Mieszamy z orzechami
i margaryną. Pieczemy 25 minut
w temp. 180 °C.
3.Krem: margarynę miksujemy
z cukrem i serkami.
4.Ciasto przekrawamy w poprzek.
Dolną część smarujemy
1/2 kremu. Wykładamy masę
i resztę kremu. Przykrywamy
drugim plackiem.
Komentarze