Sernik orzechowo-brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Prosty serniczek na orzechowym spodzie z dodatkiem brzoskwiń na różne okazje w tym świąteczne.Polecam!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag mąki pszennej
    60 g zmielonych orzechów włoskich
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    1 jajko
    150 g masła

    Masa serowa:
    1 kg twarogu półtłustego
    6 jaj
    3/4 szklanki cukru
    1 budyń śmietankowy
    50 g masła
    200 ml mleka
    olejek cytrynowy do ciasta
    1 puszka brzoskwiń
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik orzechowo-brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia kakao i orzechami,dodać pokrojone zimne masło wbić jajko i zagnieść szybko ciasto. Wylepić dno standardowej blaszki do pieczenia wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
  • 2. Masa serowa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa-można użyć już gotowego z wiaderka dobrej jakości, zmiksować z cukrem i jajkami wlać mleko dodać masło i wsypać budyń krótko wymieszać mikserem.Wylać na przygotowany orzechowy spód.
  • 3. Brzoskwinie osączyć z zalewy na sicie pokroić na mniejsze cząstki ułożyć na wierzchu sernika. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec około 20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 40 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny oprószyć pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Masa serowa Orzechy Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować