Sernik orzechowa eMilka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Super połączenie serników, ciasta i masy orzechowej.

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    8 jajek,
    28 dag cukru,
    1 cukier waniliowy,
    12 dag mąki,
    8 dag orzechów mielonych,
    1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

    SER:
    1,2 kg sera białego,
    50 dag cukru,
    10 jajek,
    3 łyżki mąki ziemniaczanej,
    20 dag masła lub margaryny,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 łyżka kakao,
    zapach cytrynowy,
    rodzynki

    MASA:
    20 dag orzechów mielonych,
    ½ szklanki mleka,
    1 szklanka cukru,
    30 dag masła,
    ½ szklanki krojonych orzechów zrumienić na patelni

    Blaszka: 32x24 cm.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik orzechowa emilka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Białka ubić na sztywno, dodając cukier, cukier waniliowy, dodawać po jednym żółtku, ubijać, dodać zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać i dać na dużą blachę - piec (po wystygnięciu przekroić na pół).
  • 2. SER: Do zmielonego sera dodać cukier, jajka, miękkie masło i utrzeć to mikserem, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia i zapach cytrynowy oraz rodzynki, Ten ser podzielić na połowę , do jednej części dodać kakao, a drugą zostawić białą. Upiec dwa serniki jeden jasny drugi ciemny.
  • 3. MASA: Zmielone orzechy sparzyć mlekiem, i dodać szklankę cukru , mieszać do rozpuszczenia cukru, utrzeć masło, dodając zimne orzechy, utrzeć na puszystą masę.
  • 4. SKŁADANIE CIASTA: Przekładać ciasto w następującej kolejności: PLACEK ORZECHOWY-MASA-SERNIK BIAŁY-MASA-SERNIK CIEMNY-MASA-CIASTO ORZECHOWE-MASA-PRAŻONE ORZESZKI DLA OZDOBY.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować