Sernik od spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a nastepnie lekko przestudzić.
Połówki brzoskwiń odsączyć z soku dokładnie i pokroic w cząstki. Ułożyć owoce na dnie tortownicy lub miski (najlepiej silikonowej lub plastikowej).
Zalać je tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.
2.Żelatynę rozpuścić, a śmietanę kremówkę z dodatkiem cukru pudru i soku z cytryny ubić mikserem na sztywno. Do masy dodać serek i delikatnie wymieszać. Żeletynę połączyć z dwoma łyżkami masy, a następnie dodać do całości i ponownie wymieszać.
3.Tak otrzymaną masę wyłożyć na galaretkę i wstawić do lodówki, aby torcik stężał.
Gotowy sernik wysunąć z formy (obracając do góry nogami) i ułożyć na talerzu tak aby galaretka znalazła się na górze.
Komentarze