Sernik od spodu

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

lekki, łatwy w przygotowaniu, JEŚLI ZDOBĘDZIEMY FORMĘ W KSZTAŁCIE SERCA MOŻE BYĆ RÓWNIEŻ MIŁYM PREZENTEM WALENTYNKOWYM

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Brzoskwinie z puszki (połówki) ((1 puszka brzoskwiń)): 1 sztuka
    - galaretka wiśniowa: 1 sztuka
    - galaretka malinowa: 1 sztuka
    - serek homogenizowany straciatella: 500 gramów
    - śmietana kremówka 30 - 36%: 200 gramów
    - cukier puder: 3 łyżki
    - Żelatyna: 4 łyżeczki
    - cytryna: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik od spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a nastepnie lekko przestudzić.
    Połówki brzoskwiń odsączyć z soku dokładnie i pokroic w cząstki. Ułożyć owoce na dnie tortownicy lub miski (najlepiej silikonowej lub plastikowej).
    Zalać je tężejącą galaretką i wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała.
  • 2. Żelatynę rozpuścić, a śmietanę kremówkę z dodatkiem cukru pudru i soku z cytryny ubić mikserem na sztywno. Do masy dodać serek i delikatnie wymieszać. Żeletynę połączyć z dwoma łyżkami masy, a następnie dodać do całości i ponownie wymieszać.
  • 3. Tak otrzymaną masę wyłożyć na galaretkę i wstawić do lodówki, aby torcik stężał.
    Gotowy sernik wysunąć z formy (obracając do góry nogami) i ułożyć na talerzu tak aby galaretka znalazła się na górze.

    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować