Sernik na zimno Zebra

5 (171 ocen)

  • 30 min

Idealny dla ochłody na słoneczne i cieplutkie dni!

  • 30 min

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Składniki:
    1 kg sera z wiaderka
    100g gorzkiej czekolady
    3 galaretki cytrynowe
    2 śnieżki
    7 łyżek mleka
    2 – 3 banany
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, lekko schłodzić, 1 galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce wraz z mlekiem. Ser połączyć z galaretkami, masę podzielić na pół. Obie masy ubić osobno ze śnieżkami. Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę, zmiksować. Gotowe masy wykładać na przemian na biszkopty, tworząc wzór marmurka. Wstawić do lodówki aby stężał. Po tym czasie poukładać na serniku banany i zalać pozostałą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować