Sernik na zimno z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić, przestudzić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z masłem. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wysmarowanej masłem. Wstawić do lodówki na około 30 minut.
2.Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Ostudzić. Serek utrzeć mikserem, stopniowo dodawać lekko tężejącą galaretkę. Wylać na ciasteczkowy spód.
3.Wiśnie umyć, wydrylować, ułożyć na masie serowej. Tortownicę włożyć na około godzinę do lodówki. W tym czasie przygotować drugą galaretkę, którą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzić, lekko tężejącą wylać na owoce. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego. :)
Komentarze