SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKWKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty, tradycyjny sernik na zimno, który zawsze się udaje.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g margaryny
    3 / 4 szklanki cukru
    1 / 2 kg sera białego
    3 łyżki żelatyny
    1 szklanka mleka
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 opakowanie galaretki truskawkowej
    1 / 2 kg truskawek
    paczka biszkoptów np. okrągłych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Deser na zimno

Sernik na zimno z truskwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rzygotowanie:
    Biały ser skręcić ja robię to tylko raz, można więcej zależy to jaką mamy maszynkę i od jakości sera. Zagotować mleko, troszkę niech przestygnie i wtedy dodać 3 łyżki żelatyny. Rozpuścić. W ten sposób mamy pewność, iż żelatyna nam się nie zważy. Następnie rozpuszczoną margarynę wymieszać z cukrem, dodać ser i dokładnie wymieszać robotem do momentu, gdy masa serowa będzie gładka. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.
  • 2. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Na to wyłożyć masę serową można warstwami, ja osobiście lubię robić mozaikę to zależy od naszego gustu, pomysłu i ile mamy czasu. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Na schłodzony ser układamy truskawki przekrojone na pól i zalewany chłodną tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki by galaretka nam zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować