Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sezon truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały.

  • 60 min

Składniki:

  • Na spód sernika:
    paczka okrągłych biszkoptów
    Masa serowa:

    1 kg sera mielonego
    400 ml śmietanki 30% (kremówki)
    2 galaretki truskawkowe
    8 łyżek cukru pudru ( jak lubimy bardzo słodkie można dodać więcej)
    kilka truskawek na spód

    Na wierzch:

    2 galaretki truskawkowe
    0,5 kg truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pnnepe 1. Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe biszkopty.
  • image-10hro02 2. Przygotowujemy masę serową.

    2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy, by lekko stężała.

    Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser.

    Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy, by wszystkie składniki się połączyły.

    Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć biszkopty.
  • image-1r3uruh 3. Na tej warstwie układamy, przecięte na pół truskawki.

    Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy truskawki. Wstawimy do lodówki.
    Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała.

    Na wierzch zalewamy tężejącą galaretką.

    Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje.

Porady

Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować