Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto w sam raz na upalne dni.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg twarogu waniliowego w wiaderku
    1/2 litra śmietany kremówki 30%
    3/4 szklanki cukru
    1 olejek śmietankowy
    6 łyżek żelatyny
    1/2 szklanki przegotowanej wody
    5 galaretek cytrynowych do masy
    4 galaretki truskawkowe na wierzch ciasta
    tłuszcz do wysmarowania blachy
    1/2 kg truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy z cukrem za pomocą miksera. Cały czas miksując dodajemy po trochu twaróg waniliowy. Do 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody dodajemy 6 łyżek żelatyny i odstawiamy do rozpuszczenia. 5 sztuk galaretek cytrynowych robimy według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej galaretki dodajemy rozpuszczoną żelatynę i olejek śmietankowy. Wszystko dobrze mieszamy, studzimy i łączymy z masą twarogową. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę o wymiarach 28 x 40 cm. Truskawki myjemy, kroimy na połówki i układamy na masie. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 20 min aby stężało. Rozrabiamy 4 galaretki truskawkowe, studzimy i zalewamy nimi ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, aby dobrze stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Truskawki Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować