Sernik na zimno z truskawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę ok.23-24 cm wykładamy biszkoptami
2.Żelatynę rozrabiamy wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy, na koniec dodajemy do niej cukier puder i nadal ubijamy . Dodajemy po 1 opakowaniu Danio - cały czas mieszając. Na końcu wlewamy żelatynę i na największych obrotach przez moment mocno ubijamy. Masę wlewamy na biszkopty - ostawiamy do lodówki.
3.Galaretkę rozrabiamy wg instrukcji na opakowaniu , odstawiamy do delikatnego stężenia.
4.Na nie co stężałą masą sernikową układamy truskawki , następnie zalewamy (stężoną lekko) galaretką. Ostawiamy na min. 2 godziny do lodówki - gotowe :)
Porady
Do rozrabiania galaretki można dodać 50-100 ml mniej wody niż pisze na opakowaniu.
Komentarze