Sernik na zimno z owocami lata

0 (0 ocen)

Delikatny i kolorowy sernik na zimno z sezonowymi owocami. Kusi smakiem, bogactwem świeżych owoców i wyglądem.

Składniki:

  • -1 kg twarogu sernikowego
    -1/2 l jagód
    -10 dag czerwonych porzeczek
    -20 dag malin
    -20 dag agrestu
    -2 opakowania galaretki jagodowej lub owoce leśne
    -2 opakowania galaretki agrestowej
    -2 opakowania galaretki malinowej
    -10 dag okrągłych biszkoptów
    -600 ml wrzącej wody

    Dodatkowo na wierzch:
    -25 dag jeżyn
    -20 g malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i biszkoptami
  • 2 2. Galaretkę jagodową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Gdy ostygnie i zacznie tężeć, do miski wrzucamy 1/3 twarogu. Powoli, ciągle miksując wlewamy galaretkę. Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy łyżką. Masę wykładamy na biszkopty. Wygładzamy i wkładamy do lodówki.
  • 3 3. Gdy masa w lodówce zacznie tężeć podobnie postępujemy z galaretką agrestową i kolejną 1/3 twarogu. Dodajemy agrest, dokładnie mieszamy. Wykładamy na masę jagodową, wygładzamy, znów wkładamy do lodówki.
  • 4 4. Tak samo postępujemy z galaretką malinową. Miksujemy ją z ostatnią częścią twarogu. Dodajemy maliny oraz obrane z gałązek porzeczki. Mieszamy. Wykładamy na masę agrestową.
  • 5 5. Wierzch sernika dekorujemy malinami i jeżynami. Wkładamy na noc do lodówki, do całkowitego stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować