Sernik na zimno z musem galaretkowo-truskawkowym

0 (0 ocen)

Pyszny na upalne dni .

Składniki:

  • 400 g sera białego
    4 łyżki cukru
    1/2 szkl. mleka
    1 cukier waniliowy
    2 galaretki niebieski
    1 łyżeczka żelatyny


    1,5 l zmiksowanych truskawek
    1 cukier waniliowy
    3 galaretki czerwone
    3 /4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z musem galaretkowo-truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0mlj2c5 1. Ser zmiksować z cukrem , cukrem waniliowym i mlekiem.
  • 2. Galaretki niebieskie rozpuścić w 1/2 litra przegotowanej wody razem z żelatyną .odstawić do ostygnięcia.
  • 3. Zimne galaretki wlać do sera i wymieszać .
  • image-1aj6igp 4. Blaszkę o wymiarach 26/22 ( taką miałam ) lub w dużej tortownicy.
    przepłukać wodą i wlać masę serową.
  • 5. Odstawić do zastygnięcia .
  • image-162qijr 6. Zmiksowane truskawki wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym .
  • 7. Galaretki czerwone rozpuścić w 0,5 l przegotowanej wody. Odstawić do ostygnięcia.
  • 8. Zimne galaretki wlać do zmiksowanych truskawek i wymieszać .
  • image-0kpqslj 9. Mus truskawkowo galaretkowy wylać na zastygnięty sernik.

Porady

Ilość cukru dodawanego do sera i musu truskawkowego możecie zmienić na mniej lub więcej .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować