Sernik na zimno z jagodową wkładką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Lekki, orzeźwiający, a przy tym ciekawie się prezentuje. Pycha :)

Składniki:

  • 2 serki waniliowe homogenizowane (280g)
    330 ml śmietanki kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    3 galaretki czerwone
    3 szklanki jagód
    op.małych biszkoptów








Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na zimno z jagodową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody, odstawić w chłodne miejsce. Głębokie, okrągłe naczynie (o śr.17cm) wyłożyć folią spożywczą i przelać galaretkę. Do stężałej galaretki wsypać połowę umytych i przebranych jagód. Delikatnie przemieszać i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 2. Pozostałą galaretkę rozpuścić w szklance wody i wstawić do lodówki, by stężała. Serki zmiksować z cukrem pudrem, dodać ubitą na sztywno śmietanę. Na koniec połączyć z tężejącą galaretką.
  • 3. Na dnie okrągłej tortownicy (o śr.22 cm) poukładać biszkopty. Na środku wyłożyć do góry dnem miseczkę z galaretką i jagodami. Zdjąć folię. Dookoła galaretki powykładać masę śmietanowo-serową, wyrównać. ( U mnie masa nie zakrywała galaretki ). Na wierzch powtykać pozostałe jagody. Zostawić do stężenia na 3-4 godziny (a najlepiej na całą noc ). Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować