Sernik na zimno z jagodami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny, lekki na duże i małe okazje oraz bez okazji

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kilogram sera śmietankowego lub sernikowego
    0,5 litra śmietanki kremowej 30 %
    5 łyżek cukru pudru
    1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody
    0,5 szklanki wrzącej wody
    0,5 litra jagód
    2 galaretki jagodowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Dobrze wymieszać. Ostudzić. Ser wymieszać z cukrem pudrem. Dodać ubitą śmietankę i delikatnie razem ze sobą połączyć. Na samym końcu wlać płynną lecz chłodną żelatynę. Wymieszać. Wylać do foremki. Na wierzch posypać umyte jagody. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do lekkiego ściągnięcia. Gdy galaretki zaczną już się ściągać zalać nimi serniczek z jagodami. Odstawić do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jagody Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik na zimno z jagodami i mango

To może cię zainteresować