Sernik na zimno z galaretką malinową

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Doskonały smak sernika , galaretka mocno malinowa dopełnia smaku

  • 30 min

Składniki:

  • 300 ml schłodzonej śmietanki 30 %
    300 g serka mascarpone
    3+4 łyżki cukru pudru
    2 czubate łyżki żelatyny
    500 g mrożonych malin w sezonie świeżych
    2 galaretki malinowe
    1 op biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z galaretką malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masa śmietanowa:
    Schłodzoną śmietankę ubić na puszysta masę, następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać.
    Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody i jeszcze letnią wlać do masy śmietankowej i dokładnie wymieszać.
    Tortownicę wyłożyć biszkoptami i na to przełożyć masę śmietankową , wyrównać nożem.
    Blaszkę wstawić do lodówki.
    galaretka malinowa:
    Wcześniej rozmrożone maliny włożyć do naczynia . Zmiksować.
    Zagotować 1 szklankę wody rozmieszać w nich dwie galaretki malinowe i 4 łyżki cukru pudru. Następnie przelać je do musu malinowego i dokładnie wymieszać.
    Lekko tężejącą galaretkę malinową delikatnie przelać na masę śmietankową.
    Wstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować