Sernik na zimno z galaretką malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.masa śmietanowa:
Schłodzoną śmietankę ubić na puszysta masę, następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody i jeszcze letnią wlać do masy śmietankowej i dokładnie wymieszać.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami i na to przełożyć masę śmietankową , wyrównać nożem.
Blaszkę wstawić do lodówki.
galaretka malinowa:
Wcześniej rozmrożone maliny włożyć do naczynia . Zmiksować.
Zagotować 1 szklankę wody rozmieszać w nich dwie galaretki malinowe i 4 łyżki cukru pudru. Następnie przelać je do musu malinowego i dokładnie wymieszać.
Lekko tężejącą galaretkę malinową delikatnie przelać na masę śmietankową.
Wstawić do lodówki do stężenia.
Komentarze