Sernik na zimno z brzoskwiniami

4.5 (148 ocen)

Sernik z półproduktu też można zrobić w ciekawy sposób.

Składniki:


  • Biszkopt
    3 jajka
    3 łyżki cukru
    2,5 łyżki mąki pszennej
    0,5 łyżki kakao
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    sernik jogurtowy na zimno Dr. Oetkera
    2 galaretki brzoskwiniowe
    brzoskwinie w puszce
    borówki amerykańskie do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Odłożyć 3 połówki do dekoracji, resztę pokroić w kostkę . 1 galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu ostudzić i wylać do tortownicy o średnicy 16 cm. Dodać pokrojone brzoskwinie i odłożyć do całkowitego stężenia. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej. Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem dodawać po jednym żółtku i ubić na sztywną masę. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Wylać na tortownice o średnicy 22 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 min w 170 st. Po wyjęciu z pieca ostudzić. Przygotować sernik jogurtowy wg przepisu na opakowaniu w wersji z jogurtem naturalnym. Część masy wyłożyć na biszkopt, położyć na środek galaretkę z brzoskwiniami i wyłożyć resztę masy. Górę wyrównać i odłożyć do stężenia. 2 galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć. Gdy galaretka zacznie tężeć udekorować górę sernika brzoskwiniami i borówką amerykańską i zalać galaretką. Ponownie odłożyć do stężenia najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować