Sernik na zimno z borówkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wolny czas spędzam na odkrywaniu smaków.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 4 łyżki cukru
    ● 4 łyżki maki pszennej
    ● łyżka maki ziem.
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    ● 1 kg mielonego twarogu
    ● 50 g cukru pudru
    ● 2 galaretki z owoców leśnych
    Oraz:
    ● tłuszcz i bułka tarta do foremki
    ● 2 galaretki niebieskie
    ● 200 g borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na zimno z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: żółtka ubijamy z cukrem, porcjami dodajemy maki z proszkiem. Lekko mieszamy z piana ubita z białek. Tortownice (sr. 25 cm) natłuszczamy, posypujemy bułka tarta. Wlewamy ciasto. Pieczemy 20 minut w 180 °C.
  • 2. Masa: galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, studzimy. Gdy zaczną tężeć, mieszamy z twarogiem i cukrem. Tężejącą mase wykładamy na biszkopt. Wykładamy borówki, odstawiamy do lodówki.
  • 3. Niebieskie galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku. Studzimy. Tężejące wylewamy na masę serowa. Schładzamy 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować