Sernik na zimno z agrestem i porzeczkami

0 (0 ocen)

Dla wielbicieli serników , polecam

Składniki:

  • 500 g tłustego twarogu
    300 g jogurtu greckiego
    150 gr cukru pudru
    5 łyżeczek żelatyny
    sok z 1 cytryny
    1 cukier waniliowy
    1 słoi kompotu z agrestu
    0,5 szklanki porzeczek czerwonych
    1 galaretka agrestowa

Sernik na zimno z agrestem i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielić twaróg, wymieszać z jogurtem i cukrem , rozpuszczoną żelatyną , cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Masę wylać do podłużnej foremki wyłożonej folią spożywczą.
    Odstawić do lodówki.
    Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu.
    Agrest odcedzić na sitku, owoce położyć na masę serową w foremce, dodać opłukane porzeczki i zalać tężejącą galaretką.
    Wstawić do lodówki , schłodzić.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy