Sernik na zimno Stracciatella

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny, lekki i czekoladowy:)

  • 20 min

Składniki:

  • Tortownica 26cm
    Składniki:
    1 kg sera z wiaderka z wanilią
    330ml śmietany 30%
    3 łyżki cukru
    100g gorzkiej czekolady
    2 galaretki cytrynowe
    1 łyżka żelatyny
    100g kokosu
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sernik na zimno stracciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kokos uprażyć na patelni na złoty kolor, wystudzić. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 1 szkl wrzątku, lekko schłodzić. Czekoladę zetrzeć na tarce, wymieszać ze serem. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno i delikatnie połączyć z serem. Na koniec wlać jeszcze ciepłe, ale nie gorące galaretki i dokładnie połączyć mieszając łyżką. Wylać na biszkopty. Wierzch posypać uprażonym kokosem. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy